Intel klinkt zeer overtuigd over zijn Alder Lake en Sapphire Rapid CPU’s, en dit is te lezen vanuit de uitspraken gedaan door de Intel CEO in een exclusief interview met CRN. De CEO van Intel; Pat Gelsinger heeft gezegd dat het vuur weer aan de schoenen van AMD komen te staan met Intel Alder Lake & Sapphire Rapids CPU’s.

Een citaat van hem: ‘AMD heeft de afgelopen jaren goed werk geleverd, we zullen ze niet ontslaan van het goede werk dat ze hebben gedaan maar dat is voorbij met Alder Lake en Sapphire Rapids’.Toen ik de eerste keer hoorde over de prestatie en efficiëntie kernen dat Intel gaat introduceren, kreeg ik meteen het gevoel… Intel probeert af te leiden van echte rauwe performance weer, zoekt weer baat op andere punten. Ze zullen weer heel veel marketing praat nodig hebben om hun producten te motiveren in vergelijking met de enorme multi threaded prestaties en verbeteringen vanuit het andere kamp AMD. De dubbele specificatie met prestatie en efficientie kernen doen Alder Lake daar tegen dus geen volledig recht, het is eerlijk dat Intel dit meteen ook zelf zegt.

Echter Raja Koduri, senior vice-president van Intel beschreef het wel als de grootste verandering in de x86-architectuur in meer dan tien jaar. Het bedrijf reageert met het platform op zowel AMD- als Arm-gebaseerde chips zoals de M1 van Apple. In de media is de laatste tijd vaker langs gekomen dat x86 architectuur op z’n retour is, zeker na de hype van bijvoorbeeld de M1. Zal Intel ons alsnog anders gaan bewijzen in de toekomst met z’n nieuwe architectuur? Daar ben ik in ieder geval heel erg benieuwd naar.

May be an image of text that says 'Beginning Fall 2021 Alder Lake Reinventing Multi Core Architecture Single, Scalable SoC Architecture All Client Segments 9W 125W built on Intel process All-New Core Design Performance Hybrid with Intel Thread Director Industry-Leading Memory /O DDR5, Pole Gen5, Thunderboit™ 4. Wi-Fi 6E Architecture Under embargo until August 9th arm act intel'

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.