Sommigen van jullie hebben deze build gisteren al gezien via mijn persoonlijke profiel, maar de beste foto’s zijn nu echt aan de beurt! Gisteren voor een lid van onze community deze computer voor hem gebouwd, het is een combinatie geworden van CoolerMaster en Gigabyte Vision onderdelen. Het moederbord is wel een Aero G X570S, maar deze hoort volgens mij ook gewoon bij de Vision line-up van Gigabyte.. Ik zou niet weten waarom niet in ieder geval.

In eerste instantie wouden wij voor witte ASUS Republic of Gamers onderdelen kiezen, maar deze kaarten zijn verschrikkelijk populair, hebben een nog hogere price-premium, en de beschikbaarheid is nog veel moeilijker. Daarom hebben we de beslissing genomen om voor Gigbabyte te kiezen dat meer dan een prima aanbod doet om een geweldige witte computer neer te zetten.

Laten we beginnen met de behuizing: een CoolerMaster Masterbox TD500 behuizing met drie maal een CoolerMaster Halo MF120 witte ventilator op de achterste uitlaat en bovenkant van de behuizing. De CoolerMaster Masterbox TD500 biedt 2 maal een 3’5 inch harde schijf en daarnaast nog plaats voor 4 maal een 2,5 inch harde schijf of solid state schijf. Het voorpaneel is er op gericht maximale luchtverplaatsing mogelijk te maken, en de ventilatorren extra goed te laten zien ook. Het plaatsen van addressable RGB ventilatorren zullen de show helemaal compleet maken. Je kan 2 maal een 140 millimeter ventilator aan de voorkant plaatsen, of 3 maal een 120 millimeter ventilator; bovenaan de behuizing kan je 3 ventilatoren kwijt, het is krapjes, dat wel. Hierbij moet je wel rekening houden dat je geen derde ventilator kan plaatsen als je voorin een radiator plaats met push-pull configuratie. Het zijpaneel is tempered glass met diamante uitsnijdingen zoals CoolerMaster het zelf noemt. De behuizing word geleverd met simpele 120 millimeter witte sickleflow ventilatorren die wij niet zullen gebruiken in deze build, deze zijn standaard voorin gemonteerd.

Witte Halo Ventilatoren aan de bovenkant van de CoolerMaster Masterbox TD500 behuizing.

Omdat de zijkant van de voeding zichtbaar is gemaakt dankzij een uitsnijding in de PSU-shroud voelde we ons om te beginnen verplicht een voeding neer te leggen dat uitstekend bij het design zou aansluiten, een CoolerMaster MWE hadden we geen goede balans gevonden in combinatie met de higher-end onderdelen. De witte V850 voeding van CoolerMaster is een wat meer luxere powersupply met het gouden efficiëntie certificaat & japanse capacitors, het is een uitstekende match geworden. Een Silencio FP ventilator zal de voeding zo stil mogelijk laten opereren. We overkillen de powersupply niet, maar we kiezen ook niet voor een budgettief model zoals de MWE series. De witte V850 variant word met witte kabeltjes geleverd, helaas zijn de stekkers op de kabels wel zwart; een extra likje witop de stekkers hadden de kabels perfect aansluitend met het thema gemaakt, in het eindresultaat valt het niet heel erg op.

CoolerMaster V850 witte modulaire powersupply in een CoolerMaster Masterbox TD500.

Tijd voor het moederbord & de processor. AMD heeft kernen & threads afgelopen jaren ontzettend laten toenemen in consumenten processoren, de AMD RYZEN 9 5900X met 12 kernen & 24 threads is een enorme krachtpatser. Als Intel nog steeds de leiding zou hebben, had ik niet durven dromen dat we tegenwoordig een processor met 12 kernen & 24 threads op zeer respectabele kloksnelheden zouden hebben. Alder Lake is nu uit en AMD staat weer het vuur aan de schoenen, maar ik twijfel geen moment dat ze weer zullen terug slaan. De AMD Ryzen 9 5900X heeft een zeer strak prijskaartje, en het meest strakke prijskaartje in de Ryzen 5000 generatie voor het aantal kernen tegenover de prijs. De 5950X hadden we niet gered in het budget, en deze processor word voor een consument ook nog wel erg duur.

De 5900X, een Ryzen 9 processor… Het voelt dan toch een beetje verkeerd om dat te combineren met een B550 moederbord. Een Ryzen 7 zou ik daar nog makkelijk mee combineren, een Ryzen 9… Nee, daarvoor pak ik toch echt een X570. De eerste X570 moederborden die gelanceerd werden kwamen allemaal met een actieve ventilator op de chipset, deze ventilatoren zijn berucht geworden over de feiten dat ze luid zijn, en ik kan mij ook direct een gevoelig punt voor storingen bedenken. De X570 chipset is echter wel ouder geworden in stijl & fabrikanten zijn uiteindelijk met passieve X570 moederborden op de markt gekomen.

No photo description available.
AMD RYZEN 9 5900X in het GIGABYTE X570S Aero G moederbord.
No photo description available.
Cooler Master V850 White Powersupply in de Masterbox TD500 chassis.
No photo description available.
Close up van de cablemanagement onder de grafische kaart. GIGABYTE VISION X570S AERO G moederbord.
May be a closeup of text that says 'GEFORCE GIGABYTE'
Close up van het NVIDIA logo op de GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC 10G (rev. 2.0)
No photo description available.
2e close up van de vision tekst op de backplate van de GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC 10G (rev. 2.0)
No photo description available.
Binnenkant van de CoolerMaster + GIGABYTE VISION build.
No photo description available.
Close up Cooler Master ML360P pompblok, Crucial Memory ballistix white RGB & GIGABYTE X570S Aero G moederbord.
No photo description available.
No photo description available.
May be an image of text that says 'GIGABYTE'
Close up GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC 10G (rev. 2.0) door het glazen paneel van de Cooler Master TD500 heen.
No photo description available.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.