AM4 is mogelijk niet aan het einde van z’n leven met de aankomende lancering van AM5, deze gedachte word nogmaals opgewekt door een beantwoorde vraag in een Q&A van Forbes.

In de keynote van AMD een kleine tijd terug; werd door Lisa Sue zachtjes en bijna onopmerkelijk gezegd dat AM4 door zal gaan. Wat deze woorden in de realiteit zou gaan betekenen is niet bekend geworden en AM4 is verder niet meer genoemd tijdens de keynote. Misschien ging het alleen over de resterende levensduur van de huidige processoren.

Echter in een artikel van Forbes is een Q&A met Robert Hallock van AMD te lezen, hierin word ook AM4 besproken. Hierbij word de vraag gesteld of de Ryzen 5800X3D de laatste processor voor de AM4 socket is. Hierop word geantwoord: waarschijnlijk niet.

Hiermee is er een tweede punt voor de gedachte ontstaan dat AM4 nog steeds niet aan het einde van z’n leven zou zijn. Verder word er gezegd dat AM4 mogelijk parallel zal gaan leven naast AM5 met lagere prijzen.

Zou Ryzen 6000 alsnog een AM4 CPU/APU worden, én 7000 de AM5 socket? Dat zou absoluut geen slechte ontwikking zijn. We hebben nu ook 4000 series voor de lagere gespecificeerde computers naast de 5000 series voor de enthousiastelingen.

Hierbij nog eventjes de link naar het Forbes artikel: https://www.forbes.com/…/amds-robert-hallock-answers…/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.