Enkele moederbord fabrikanten waren al eerder met hun A320 chipsets, daar ga ik geen aandacht aan besteden nu.

Over dit onderwerp is al enorme kritiek geweest, ondertussen hebben we het AMD allemaal alweer vergeven. Het is al uitzonderlijk wat AMD heeft gedaan met zijn ondersteuning voor processoren door de nieuwere generaties heen.
Echter heeft AMD hard gewerkt en heeft vandaag met trots bekend gemaakt dat AGESA 1.2.0.7 jou oudere A320, B350 en/of X370 moederbord officiële ondersteuning zal gaan geven voor Zen 3 architecturen. AGESA is de onderliggende codering voor jou BIOS welke vanuit AMD doorgestuurd word naar de moederbord-partners. Deze aankondiging betekend dat bijna het gehele segment aan AMD processoren voor 300 series alsnog beschikbaar kan komen als je fabrikant een bios update uitbrengt.  

Het zou zomaar kunnen zijn dat de fabrikant van jou moederbord de CPU SUPPORT lijsten niet meer bijwerkt, maar wel de BIOS update van jou moederbord.

Wil je daarom weten of jou moederbord ook de AGESA update zal gaan krijgen?

Controleer bij de BIOS/UEFI updates van jou 300 series moederbord of AGESA 1.2.0.7 geïnstalleerd word. Deze AGESA zal de ondersteuning voor de Zen 3 processoren officieel toevoegen aan je moederbord volgens AMD. Het is echter aan de fabrikant van je moederbord wanneer de update uitgebracht word & of deze update daadwerkelijk uitgebracht word.

Je zou de update uiterlijk eind mei mogen verwachten als de update voor jou moederbord word uitgebracht. AMD heeft niets gezegd over ondersteuning dat wegvalt van Athlon en X4 processoren op de AM4 socket wat gezien is bij moederborden uit de A320 chipset dat eerder ondersteuning kreeg voor Zen 3 processoren.

CPU support lijst van ASROCK A320M-DVS met ondersteuning voor Zen 3 processoren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.