Een beetje heel erg laat van Lian Li om hiermee nu pas naar buiten te komen terwijl het sinds het begin van 2022 al bekend was, maar okay. Beter later dan nooit. Het is toen der tijd al wel geprioriteerd in het retour proces.

Batches van Lian Li Galahad waterkoelers aangekocht voor Maart 2021 zijn voor een 2e keer gesoldeerd (fluxreparatie) waarbij kwaliteitscontrole uiteindelijk misde dat er corrosie kan ontstaan dat leidt tot flink verminderde koelingsprestaties na ongeveer 1 a 2 jaar gebruik. Lian Li dwong nadat dit defect bekend werd direct een nultolerantie af voor het tweede keer solderen van de radiator en eiste gelijk een strengere kwaliteitscontrole van de koelvloeistof waardoor dit probleem niet kan voorkomen op later gefabriceerde modellen.

De eenheden gefabriceerd in 2022 hebben de bovengenoemde problemen niet, maar controleer het serienummer te vinden op de doos of waterkoeler zelf om zeker te zijn dat jou waterkoeler dit defect niet heeft. Begint jou serienummer met 202203 of lager? Dan is het belangrijk dat je de prestatie controleert van je waterkoeler, indien verminderde prestaties kom je in aanmerking voor vervanging van je waterkoeler, ondanks dat het probleem misschien nu nog niet voorkomt kan het alsnog ontstaan na ongeveer 1 a 2 jaar gebruik. Houd je waterkoeler dus goed in de gaten.

Via dit formulier kan je een vervanging van je waterkoeler aanvragen: Contact us – LIAN LI is a Leading Provider of PC Cases | Computer Cases (lian-li.com)