Volgens de website Igorslab krijgen niet alle nieuwe NVIDIA Geforce RTX 4070 kaarten de beruchte 12VHPWR stroom aansluiting, de hoger  geschaalde GeForce RTX 4070 (overgeklokte) modellen met een board power van 225 watt & founders edition van NVIDIA zullen de 12VHPWR aansluiting blijven gebruiken. Op de basis modellen van 200 watt zal je 1 of 2 maal de standaard  8-pin PCIe stroom aansluiting tegen komen.

Het is ook de bedoeling dat de later verwachte GeForce RTX 4060ti & 4060 met de reguliere 8-pin aansluiting uitgebracht zal worden. De motivatie voor het niet gebruiken van de 12VHPWR aansluiting ligt vooral bij het aantrekkelijk maken van een upgrade naar de mid-range 40 series kaarten, vele gebruikers zijn hedendaags een nieuwe voeding nodig om de kaarten van stroom te kunnen voorzien. Het niet hoeven upgraden maakt de stap naar NVIDIA 40 series minder groot.

Nu we het toch over de 12VHPWR stekker hebben: zeer waarschijnlijk naar aanleiding van de smeltende stekker is Intel bezig met een volgende revisie van de 12VHPWR stekker en dan met name de mannelijke variant. De nieuwe revisie zal het vasthouden en koppelen van de stekker aanzienlijk verbeteren. Daarnaast blijft de nieuwe revisie compatibel met de huidige vrouwelijke aansluiting.





Icoon voor Geverifieerd door de community