Deepfake is een probleem dat steeds groter word, dankzij deepfake video’s weetje soms niet meer zeker of een video echt of nep is. Daar heeft Intel een software-oplossing voor bedacht

Fakecatcher is software dat werkt doormiddel van photoplethysmography en ook deep-learning algoritme’s dat nepvideo’s kan detecteren met een nauwkeurigheidspercentage van 96%. Het deepfake-detectieplatform van Intel is de eerste real-time deepfake-detector dat kan inzien of een video echt of deepfake is.

De software gebruikt photoplethysmography om 32 plaatsen in het gezicht te scannen. Photoplethysmography is een technologie dat een lichtbron en een fotodetector op het huidoppervlak gebruikt om de volumetrische variaties van de bloedcirculatie te meten. Als ons hart bloed pompt veranderen onze aderen van kleur. Deze signalen van de bloedstroom worden verzameld over 32 plaatsen op het gezicht en algoritmen vertalen deze signalen naar kaarten. Vervolgens kunnen we met behulp van deep learning algoritme’s direct zien of een video echt of nep is.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.