Fractal Design heeft een probleem ontdekt met hun waterkoeler Lumen.

Naar aanleiding van eindgebruikersmeldingen betreffende een stijging van de CPU-temperaturen werd een onderzoek gestart om de mogelijke oorzaak te achterhalen.

De bevindingen concluderen dat het soldeermateriaal dat in de aluminium radiator wordt gebruikt, evenals de onzuiverheden die tijdens de productie worden geïntroduceerd, een reactie kunnen veroorzaken met de chemische samenstelling van de koelvloeistof. Dit kan er na verloop van tijd toe leiden dat de circulerende vloeistof vast komt te zitten in de vinnen van het CPU-blok, waardoor de temperatuur stijgt als gevolg van de verstopping.

Hoewel Lumen-units die momenteel geen temperatuurproblemen veroorzaken veilig zijn voor continu gebruik, hebben ze de verkoop van de Lumen waterkoelers stop gezet. Om het probleem aan te pakken, zal team van Fractal resign werken aan een nieuwe versie radiator en een nieuwe vloeibare formule.

Middels onderstaande link kan je in aanmerking komen voor een vervanging naar de nieuwe Lumen Waterkoeler: https://lumen.fractal-design.com/support/tickets/new

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.