Maand: april 2022

Wanna Play functie All Day Tech & Gaming.

Sinds kort hebben wij een nieuwe functie uitgebouwd op onze Discord Server, we hebben het ‘wanna play’ genoemd. In ons kanaal #rollen-toekenning kan je vanaf heden ‘wanna play’ rollen aan je lidmaatschap toevoegen. Deze rollen kunnen in onze game-kanalen gebruikt worden om spelers te vinden voor het spel dat je wilt spelen.

Met dank aan Administrator Nik Batlik die wanna play zal onderhouden!

Weer een wereld vreemde kaart, de RX6400 van AMD.

AMD introduceert weer een grafische kaart dat je beter met een Intel Core i3 12100f & B660 moederbord kan combineren in plaats van een budget AMD Ryzen processor. De RX6400 grafische kaart is aangekondigd door AMD waarvan ook geen referentie-model aanwezig zal zijn.

De kaart word met 4 gigabyte aan video-geheugen geleverd en is vanaf heden de goedkoopste moderne grafische kaart van AMD, de RX6400 lijkt vooral de kleine computer als doelgroep te hebben met smallere ruimte voor uitbreidingskaarten.

De laatst geïntroduceerde Ryzen 4000 desktop & Ryzen 5 5500 processoren ondersteunen geen PCIe generatie 4, aantrekkelijk is het dus absoluut niet om de RX6400 & RX6500XT met 1 van deze Ryzen processoren te combineren wegens de bandbreedte beperkingen op PCIe generatie 3.

Een ander nadeel is dat je gameplay niet kan opnemen met deze kaart wegens het missen van encoders. Als je echt heel goedkoop 1080p wilt gamen, misschien een optie maar lees de kleine lettertjes goed van de RX6400 & RX6500XT grafische kaart.Er valt niet te begrijpen waar AMD naar toe wilt met de huidige ontwikkelingen met betrekking tot low-end producten.