De NVIDIA GTX 1650 is sinds de introductie van de AMD RADEON RX 6500XT buiten spel gezet om nog enigszins aangeraden te worden, de GTX 1650 kostte namelijk korte tijd geleden nog 330 tot 400 euro ongeveer. Mogelijk uit paniek vanwege de AMD kaart is de prijs van de GTX 1650 kaart een leuk stukje verlaagd waardoor deze kaart weer enigzins relavant begint te worden om aangeraden te worden. mits het je lukt een AMD RADEON RX6500XT kaart te vinden voor ongeveer 215 euro. Hint: blijf de ASUS DUAL RX6500XT checken bij Alternate 😉.

De Gigabyte Geforce GTX 1650 OC 4GB voor €269,00 bij Alternate Nederland.

De GTX 1650 is niet de allerkrachtigste grafische kaart, maar wel een redelijke keuze voor een entry-level gaming-pc. Hieronder een aanbeveling aan hardware om de GTX 1650 mee te combineren.

Budget GTX 1650 bouw-advies:
Dit systeem heb ik gebouwd om echt het laagste budget op te zoeken voor een GTX 1650. Helaas heb ik niet de financiën om ook een grafische kaart erbij te leggen dus deze moet je er eventjes bij bedenken met betrekking de foto’s.

Als behuizing beveel ik de Aerocool QS-240 aan te vinden voor ongeveer 35 euro op moment van schrijven. de Aerocool QS-240 is een airflow georiënteerde behuizing en mijn aanrader voor een zeer goedkope computer-behuizing.

De Aerocool QS-240 behuizing word standaard geleverd met eenmaal èèn 120 millimeter ventilatoren als uitlaat, deze ventilator word standaard geleverd met een molex aansluiting dat erg onhandig is, deze molex aansluiting is daisy-chained aan de ventilator kabel van de Aerocool ventilator en past niet door het gat waar je normaliter de CPU-stroom kabel doorheen steekt links bovenin de behuizing. Midden-boven is er ook een gat voor kabel-beheer te vinden. Neemt niet weg dat deze ventilator door de molex-aansluiting niet fatsoenlijk bruikbaar is, dat is die natuurlijk wel.

Voorin heb ik tweemaal CoolerMaster adressable RGB Sickeflow’s 120 millimeter ventilatorren voor de leuk geplaatst, deze worden niet standaard geleverd bij de Aerocool behuizing. Echter is het geen slecht idee om goed gebruik te maken van de airflow mogelijkheden dat deze behuizing biedt. Lagere tempraturen kunnen jou prestatie een duwtje vooruit geven. Een voordeelpak van Artic P12 PWM of 3 in 1 pak van bijvoorbeeld Coolermaster Masterfans als je Adressable RGB wilt voor een klein bedrag kan een mooie aanvulling zijn.

De voeding plaatst je onderin de behuizing, en direct daarvoor kom je een goede ruimte tegen voor de overige kabels als je een non-modulaire voeding gebruikt, tevens is er naast de voeding ook direct een gat aanwezig waar alle overige kabels doorheen kunnen om naar de rest van het systeem geleid te worden. Alle kabels van de voeding passen daar doorheen waardoor kabelbeheer via de achterkant van de behuizing fatsoenlijk mogelijk is. Zorg wel dat je een voeding gebruikt met platte kabels, het achterpaneel voor kabels is erg krap!

De behuizing is eventjes een puzzeltje om in elkaar te zetten, maar is slim ingedeeld. De voorpaneel-kabels breng je middels het achterpaneel naast de voeding langs naar de voorkant van de behuizing om vervolgens op het moederbord aan te sluiten. Het is handig deze kabels alvast te leggen voordat je de voeding plaatst.

De 24-pin stroomkabel wil je in juiste positie geplaatst hebben middels de daarvoor bestemde route voordat je het moederbord plaatst. Gebruik je een breder micro-atx moederbord zoals ik dat deed, dan past de 24-pin kabel mogelijk niet meer door het daarvoor bestemde gat.


De ASUS PRIME H510M-A is met een Intel Core i3 10100 gekoeld door een CoolerMaster Hyper H412R waardoor de processor niet warmer uit komt dan 45 graden. Opslag is een Crucial P2 van 500GB voor Windows, Crucial MX500 500GB voor opslag & 1TB hdd voor backups. Aan werkgeheugen is er 2x 8GB 3200MT/s Crucial Ballistix te vinden in het systeem welke wel draait op de maximaal ondersteunde snelheid van de processor namelijk 2666Mhz. Voeding is een simpele 450W CoolerMaster MWE Bronze, non modulair. Nog een paar andere pro’s: – Uitgebreid moederbord, VRM koel-element, M.2 koel-element, WiFI plus antenne(433MB/s), Bluetooth 5.0 en ARGB & RGB aansluitingen. – Zeer goedkope airflow georiënteerde behuizing, slim ingedeeld, powersupply onderkant van de chassis en goede ruimte om de kabels kwijt te kunnen voor een non-modulaire voeding. Hiermee bespaar je gauw wat centjes wat je in zaken kan steken dat meer baat heeft. – Chassis heeft ruimte voor grote grafische kaarten, niet toegepast in deze build. Cons: – Moederbord voelt goedkoop & fragiel aan. – Behuizing heeft erg weinig ruimte millimeters voor kabelbeheer aan de achterkant van de behuizing, je word hierdoor dus verplicht met platte kabels te werken en je dient wel wat vaardigheden te hebben met betrekking tot kabelbeheer. – Behuizing is een puzzel om in elkaar te zetten., zie mijn 24-pins voedingskabel – Behuizing word standaard geleverd met een ventilator inclusief molex-stekker, de molexstekker past NIET door het gat waar de CPU power kabel ook doorheen gaat. Kneiter onhandig, direct vervangen. – High pressure ventilatorren waren niet de meest ideale keuze geweest, maar ik had ze liggen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.