We kennen het allemaal; je wilt het volume van een specifiek programma wijzigen. Hiervoor ben je echter in Windows 10 & 11 nog steeds meerdere klikken kwijt om in de volumemixer te komen. Stel dat je in een game zit in volledig scherm, dan moet je eerst naar het bureaublad, of de taakbalk zichtbaar krijgen door bijvoorbeeld op de windows-toets op je toetsenbord te drukken. Vervolgens klik je op het volume-icoontje, om hierna de volumemixer te selecteren. In Windows 11 is de toegang tot de volumemixer nog inefficiënter gemaakt door de instellingen op volledig scherm te openen in plaats van het kleine menu dat gebruikt wordt in Windows 10.

Volume-menu in Windows 11.
Menu dat geopend word in Windows 11 als je rechts-klikt op het volume-icoontje.

Daarom zijn 3 voormalig Microsoft-ontwikkelaars samen gekomen in File-New-Project en met een oplossing gekomen. Samen hebben ze de applicatie EarTrumpet geschreven, welke hier te downloaden is in de Microsoft Store.

Normaliter klik je op het volume-icoon rechts in de taakbalk om middels de aangeboden opties bij de volumemixer uit te komen, maar EarTrumpet voegt een tweede volume-icoon toe aan de taakbalk. Wanneer je op dit volume-icoon klikt opent de volume-mixer direct. Hoe heeft Microsoft dit zelf niet bedacht? Slim van de mannen bij File New Project!

EarTrumpet menu 1


De optie voor het schakelen en regelen van verschillende fysieke audioapparaten staat direct bovenaan; wanneer je hierop klikt opent meteen de gehele lijst met audioapparaten die aangesloten zijn op jouw systeem. Je ziet direct welk audioapparaat aan welke applicatie is toegewezen.

Je kan op het icoontje van een applicatie klikken om vervolgens middels het icoon met de twee pijlen de applicatie te wisselen naar een ander audioapparaat.

Dankzij EarTrumpet heb ik een efficiënte manier gevonden om mijn geluid te regelen, minder kliks is beter en maakt mij sneller. Ze hebben het heel slim aangepakt en Microsoft kan van deze handigheid nog wel wat leren! Ga jij de applicatie ook downloaden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.