AMD heeft een kleine preview van zijn nieuwe Ryzen 7000 desktop processoren gegeven tijdens hun presentatie op CES 2022. Het eerste wat ik wil zeggen over deze opkomende processoren is dat hij qua uiterlijk, een uniek design gekregen heeft. Ryzen 7000 gaat er niet echt uitzien zoals je gewend bent. We zien er service mounted devices(SMD) opzitten, Kelvin merkte op; dat je soortgelijke onderdelen ook tegen komt op de onderkant van een Intel processor. We kunnen je helaas niet precies vertellen wat het is, een ruwe gok: het kunnen weerstandjes zijn, kunnen ook condensatoren zijn. We weten het op dit moment niet. YouTube-kanaal GamersNexus heeft aan AMD gevraagd of de speciale vorm van het koel-element een specifieke reden heeft, AMD zegt van wel maar een specifieker antwoord moet nog volgen.

AMD claimed eindelijk de 5 GHz single core prestatie gehaald te hebben met zijn Zen 3+ architectuur processoren, duurde eventjes… Afgelopen jaren hebben we echter al geleerd dat kloksnelheid niet de enige factor is dat prestatie realiseert in een processor, er spelen natuurlijk meer factoren. Ik verwacht dat Zen 4 dat hoort bij de Ryzen 7000 processoren ook 5 GHz gaat halen, maar dat is nog wel speculatie.

Socket AM5 zal een LGA socket gaan worden, zoals we gewend zijn bij Intel zullen de pinnen voortaan op het moederbord zitten in plaats van de processor. DDR5 zal de standaard worden bij Ryzen 7000, hopelijk kan het aanbod en productie tegen die tijd wel voldoen. De beschikbaarheid van het nieuwe DDR5 is op dit moment nog slechter dan de beschikbaarheid van grafische kaarten, 2022 zal veel beterschap moeten tonen om dit geheel recht te gaan trekken. We mogen Ryzen 7000 gaan verwachten in de tweede helft van 2022.



AMD RYZEN 7000 PREVIEW

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.